Operaénekes, operettszubrett vagyok. Budapesten születtem. Zenei tanulmányaimat 7 évesen kezdtem a Marcibányi téri Zenei Általános Iskolában. Ezek az évek meghatározó szerepet töltöttek be életemben, énekelni, zongorázni, néptáncolni tanultam. Már 12 évesen a Budafoki Kamarakórusban énekeltem, ahol szólista is voltam. Állandó résztvevői voltunk hazai és külföldi kórusversenyeknek. 18 évesen kezdtem el Szilvássy Margit operaénekesnőnél magánéneket tanulni, 12 évig zongoráztam, több versenyen nyertem díjat.

Az éneklés mellet az orvosi pálya vonzott még, fogorvosnak készültem. Az első békaboncolás és az azt követő ájulás egyértelművé tette számomra az életutamat. Énekes leszek. Tanáraim: Ónody Márta (Zeneművészeti Főiskola), Vályi Éva. Opera hangversenyénekes altlettem.

A Népszínház Operatársulatánál kaptam első színházi szerződésemet ahol kisebb szerepeket játszottam, és óriási színpadi gyakorlatot szerezhettem.

Később úgy éreztem temperamentumomhoz és alkatomhoz közelebb áll az operett műfaj, így a Békéscsabai Jókai Színházhoz szerződtem, és számos operett szubrett szerepét játszottam nagy sikerrel.

Lehár-Cigányszerelem-Jolánka

Huszka-Lili bárónő-Clarisse

Stolz-Vénusz selyemben-Mizzi

 

 

Ha kíváncsi a folytatásra, várom a honlapomon a színházak és szerepek menüben.

 

 

 

 

A „Diósdhéj” újság szerkesztősége által indított újságíró tanfolyamon 1999-ben újságíró igazolványt szereztem.
 

2007-ben a „Who is Who” felvett a bemutatásra érdemes művészek közé.

 

 

Igaz Tünde, operettszubrett, operett, opera, operettműsor, show műsor, világzene,budapest melody group, magyarnóta,